Medarbetarna berättar

Projektengagemang har över 1000 fantastiska medarbetare som levererar kvalificerade konsulttjänster inom alla våra expertområden. Men vad gör man egentligen som ingenjör eller arkitekt på Projektengagemang och vad är det bästa med att arbeta som konsult? Här kan du läsa vad några av våra medarbetare tycker.

Det bästa är att få vara med och bidra till samhällsnytta

- Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och bidra till samhällsnyttan. Jag drivs av att mina erfarenheter och kunskaper hjälper och stöttar andra i deras processer för att bringa värde och nå uppsatta mål.

Att använda metoder och verktyg inom kommunikation och ledarskap som genererar ett strukturerat och effektivt arbetssätt är min specialitet.

Det säger Märit Bodaxell som är processledare på Projektengagemang Projektledning. Läs hela intervjun här.

Maria Persson drivs av utmaningar

- Våga göra misstag. Det är inte farligt att göra fel. Visa framfötterna och skapa bra kontakter. Våga ta hjälp och våga lösa problem.

Det är Maria Perssons bästa råd till ingenjörsstudenter på väg ut i arbetslivet. Läs mer om hur Maria upplever sin vardag som sektionschef på Projektengagemang Industri i Skövde här.

Sluta aldrig vara nyfiken

- Sluta aldrig vara nyfiken! Som ingenjör blir man aldrig fullärd och det är lite av vårt jobb att alltid vilja ta reda på saker. Vi är problemlösare. Det rådet ger Johan Eriksson, uppdragsledare och gruppchef på Projektengamang Installation el, ingenjörer på väg ut i arbetslivet. Fritiden spenderar han gärna nära vatten.

-Jag har ett stort intresse för kitesurfing och surfing. Det är en så härlig känsla att vara i vattnet, det känns som alla världens bekymmer slutar existera.

Läs hela intervjun här.

Att arbeta som arkitekt är både kreativt och utmanande

- Det bästa är att jag får hålla på med det som jag tycker är roligt. Att arbeta som arkitekt är både kreativt och utmanande. Här läser du hela intervjun med Oscar Istam.

Variation och nya utmaningar är det bästa med mitt jobb

- Det är väldigt viktigt att alla inom företaget har samma möjligheter, oavsett kön eller etnicitet. Projektengagemang är drivande i de här frågorna och det är jag väldigt glad för. Jag är själv delaktig i KVIST; Kvinnliga ingenjörs- och arkitektsällskapet, som Projektengagemang nyligen startat.

Det säger Madelene Björn som arbetar som beräkningsingenjör på Projektengagemang Industri i Karlstad. Hela intervjun läser du här.

Kommunikation är nyckeln till ett bra samarbete – reflektioner från praktik på PE

”De stack ut ur mängden; positiva och engagerade. Och PE:s starka färger. Det var min första upplevelse av företaget och också det som fick mig att välja PE för min praktikperiod.” Madeleine Billings första kontakt med Projektengagemang var arbetsmarknadsdagen i vintras på Luleå tekniska universitet. Där har hon läst tre år av fem på utbildningen Civilingenjör arkitektur. Läs mer om hennes praktikperiod på PE Projektledning här.