Miljökonsult

Stockholm | Vi behöver bli fler på miljösektionen i PEs affärsområde Infrastruktur. Nu söker vi dig som är en ansvarstagande, nyfiken och engagerad lagspelare med intresse för miljö och en förmåga att hitta innovativa lösningar.

PE är en engagerad arbetsgivare och erbjuder en mängd utvecklingsmöjligheter. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen.

Om tjänsten
På PE finns hög kompetens inom miljöfrågor som förorenad mark och vatten, saneringar, GIS, byggnadsmiljö samt MKB och tillstånd för både verksamheter och planer. Som miljökonsult hos oss arbetar du i konsultuppdrag som främst rör föroreningar i mark och vatten men även i utredningar som gäller tillstånds- och anmälningsärenden. I tjänsten ingår både fältarbete ute vid våra projekt inom mark och vatten men även en hel del kontorsarbete såsom rapportering och andra stödjande funktioner. 

PEs miljösektion är relativt nybildad och befinner sig i en mycket expansiv fas. För rätt person finns det därför mycket goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer att verka i en flexibel och platt organisation där det är korta beslutsvägar och fokus på samarbete, både inom miljösektionen men även i samverkan med övriga PE. Hos oss har man goda möjligheter att skapa sig en karriär inom miljöområdet då vi ständigt försöker att utveckla verksamheten samt vår personal. Flera av våra pågående projekt är dessutom lite utöver det vanliga med ny teknik, nya metoder och lösningar och internationellt samarbete.

Du som söker
Vi söker dig som är naturvetare, civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot miljö eller motsvarande. Det är en stor fördel om du har något eller några års erfarenhet av arbete med miljöfrågor inom stat, kommun eller konsultbranschen. Eftersom miljöavdelningen är en nystartad avdelning inom PEs affärsområde Infrastruktur söker vi såväl personer med erfarenhet som nyexaminerade. 

Som person är du ansvarstagande. Du kan arbeta självständigt när det behövs men du kan även samarbeta i grupp när situationen kräver det. Du är engagerad, kundorienterad, kommunikativ och driven. Du tycker om att hjälpa kunder och är beredd att prova nya lösningar för att uppnå branschens nöjdaste kunder. Du har en tydlig vilja att utveckla dig själv, dina kunder, kollegor och affärer.

I dagsläget finns vi i Uppsala, Stockholm och Malmö men vi är öppna för etablering på annat PE-kontor för rätt person.

Du ska behärska svenska i både tal och skrift. Engelska är en merit.

Körkort (B) är ett krav då du kommer att resa en del i tjänsten.

Det är även meriterande om du genomgått SGFs kurs miljötekniska markundersökningar eller den allmänna delen i Nordtests certifieringsförfarande alternativt är certifierad provtagare, men det är inte ett krav.  

Välkommen med din ansökan
Sista dag för ansökan är 15 september. Vi intervjuar löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta Anders Attelind. 

Ansökan

Ladda upp ett CV i Word eller PDF format.